Social media team GVVV

Sinds mei 2021 maak ik onderdeel uit van het social media team van G.V.V.V. De voetbalclub bij mij in het dorp, uitkomende in de Tweede Divisie (Jacks League).

Samen met drie jongens vorm ik sinds dit seizoen het social media team van de club. Samen met hoofd communicatie zijn wij verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen. Ondanks dat ik pas een half jaar bezig ben heb ik al veel geleerd en van alles meegemaakt. Een kort overzicht van mijn ervaringen tot nu toe:

G.V.V.V. sprak mij niet alleen aan omdat het de club uit mijn eigen dorp is, maar ook omdat de club in verhouding met andere amateurclubs echt investeert in social media en het belang ervan inziet. Wij staan eigenlijk altijd als enige social media team langs het veld, en worden door veel andere clubs nog raar aan gekeken, desondanks krijgen we vanuit GVVV wel alle ruimte om ons ding te doen en ons meer te verdiepen in de mogelijkheden voor social media voor de club. Overal reizen we de club achteraan, of de jongens nu in Noordwijk spelen of thuis op de vertrouwde, blauwe zijde van het Panhuis, we zijn er om alles vast te leggen. Hierbij krijgen we de volledige steun om ook nieuwe dingen uit te proberen, een geweldige plek en een mooie leerschool om alle opgedane kennis van SPECO in de praktijk te brengen.

Tijdens de wedstrijden ben ik vaak verantwoordelijk voor het up to date houden van de Instagram stories en andere socials. Hierbij is het belangrijk dat belangrijke gebeurtenissen zo snel mogelijk gedeeld worden voorzien van het juiste beeld, om te zorgen dat mensen (die niet aanwezig) ook snel op de hoogte zijn. Ik vind het vooral belangrijk hierbij te spelen met de afwisseling tussen bewegend beeld en stilstaand beeld, om de kijker actief te houden en te blijven verrassen. De content moet interessant blijven. En daarmee probeer ik mezelf ook uit te dagen om telkens weer iets nieuws te verzinnen. Uitingen via Instagram Stories op de wedstrijddagen zijn terug te vinden via het Instagramkanaal van GVVV.

De afgelopen maanden heb ik vooral geleerd om snel in te spelen op gebeurtenissen zoals goals, en enorm gefocust te werk te gaan. Na een goal moet deze zo snel mogelijk online, maar ook moet je gefocust blijven op het spel omdat acties elkaar continu op blijven volgen. Daarnaast raken we als team ook steeds beter op elkaar in gespeeld, waardoor het maken van content ook steeds gemakkelijker gaat. Ik ga wekelijks met enorm veel plezier naar de club toe en vind het mooi om via deze weg te proberen mijn steentje bij te dragen aan de groei van de club. Ik leer wekelijks nog nieuwe dingen en geniet ervan om alles in de praktijk te kunnen brengen en zo veel bezig te zijn met sport en social media.