Stage KNLTB

In de eerste helft van mijn derde jaar heb ik mijn meeloopstage gelopen. Ik heb in dit half jaar stage gelopen bij de KNLTB, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, op de communicatie. Een leuke, bijzondere en ook vooral leerzame periode. Ik kwam terecht in een klein en hecht team, waarin iedereen zijn eigen taak had, maar tegelijkertijd ook veel samenwerkte (binnen de afdeling en met andere afdelingen). Doordat de afdeling ‘slechts’ uit zeven personen bestond, kreeg ik de kans om eigenlijk met iedereen mee te kijken en van alles wat te leren.

Mijn stage begon heel fijn gewoon met twee dagen op kantoor werken, vanwege alle maatregelen met het coronavirus, was het nog steeds grotendeels thuiswerken. Maar ik was aan de andere kant al lang blij dat ik twee keer in de week gewoon naar kantoor kon komen en iedereen fysiek kon zien. Ik denk dat dit zeker ook heeft geholpen bij mijn ontwikkeling in dit half jaar, hierdoor durfde ik online (toen we volledig thuis gingen werken) ook sneller op iemand af te stappen, omdat ik er al een gezicht bij had.

Mijn werkzaamheden waren zoals gezegd heel divers. Ik hield mij bijna dagelijks bezig met nieuwsbrieven, nieuwsberichten, updates voor de website, de interne mailbox en meer, en bovendien kwamen hierboven op de grote, leuke projecten zoals de NK’s en de voorbereiding op de Fed Cup.

Een van mijn meest positieve ervaringen van mijn stage komt direct uit week 1. Ik kreeg vanaf de eerste minuut direct alle vrijheid, werd geen seconde behandeld als ”maar” de stagiair en was direct onderdeel van het team. Ik weet nog goed dat ik op de eerste dag direct zelf nieuwe berichten mocht plaatsen, zonder dat er eerst anderen naar hoefde te kijken. Hierdoor merkte ik dat ik ook meer vertrouwen kreeg en dat ik ook nog beter mijn best wilde doen, ik wilde immers niemand teleurstellen nu.

Misschien wel het hoogtepunt van mijn stageperiode volgde in december, toen ik bij zowel het NK rolstoeltennis als het NK valide de gehele social media voor mijn rekening mocht nemen. Ik had al aan het begin van mijn stageperiode mijn interesse voor evenementen laten blijken en hoewel door corona amper events door konden gaan, kreeg ik nu toch de kans twee grote evenementen van dichtbij mee te maken. Een enorm mooie kans die ik met beide handen heb aan gegrepen. Tijdens deze weken heb ik tennissers take over laten doen, volgers een kijkje achter de schermen gegeven en allerlei extra content bedacht boven op de standaard content omtrent de wedstrijden. Een enorm mooie kans, waar ik enorm veel van geleerd heb. Hierbij kwam naast de vaardigheden, ook het presteren onder tijdsdruk bij kijken. Content moest actueel blijven en daarom snel online, actueel blijven is enorm belangrijk.

Zoals al eerder gezegd, heb ik enorm veel geleerd tijdens deze stageperiode. Ik heb niet alleen diverse professionele vaardigheden, zoals schrijven en social media post maken, verder ontwikkeld, maar ben ook zeker op persoonlijk vlak gegroeid. Ik heb een nog beter beeld gekregen van waar mijn sterktes en zwaktes liggen. Zo weet ik nu dat ik snel nieuwe informatie kan oppakken en eigen kan maken, maar ben ik me ook meer bewust van geworden dat ik in sommige situaties het overzicht dreig te verliezen als ik niet direct kies voor structuur. Belangrijke inzichten die me ook zeker tijdens de rest van mijn studie en hierna verder gaan helpen.

Mijn gehele stageverslag is terug te zien via deze link, hiervoor is een wachtwoord nodig.