Minor Evenementenmanagement

Tijdens de tweede helft van mijn derde jaar heb ik de minor Evenementenmanagement gevolgd aan de HAN in Nijmegen. Een minor die perfect aansloot bij mijn wensen en interesse, ik wilde mij namelijk graag verder verdiepen in de evenementenwereld om te zien of dit iets voor mij zou zijn. Tijdens de minor hebben we gewerkt aan een groot project, het organiseren van een evenement voor een externe opdrachtgever.

Je ging met je projectgroep, bestaande uit studenten van totaal verschillende opleidingen, aan de slag met kleine en grote cases allemaal met als doel het organiseren van een evenement aan het eind van dit half jaar. Een belangrijk inzicht dat ik meteen kreeg, was het feit hoeveel je van anderen kan leren doordat je totaal verschillende achtergronden hebt en dus ook anders tegen problemen aan kijkt en hoe belangrijk dit is voor het eind resultaat.

De minor inhoudelijk sprak mij vooral erg aan omdat ik een beter beeld heb gekregen van wat er allemaal bij het organiseren van een evenement komt kijken, en dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Daarnaast merkte ik wel dat het een teleurstelling was dat door corona we een online in plaats van fysiek evenement moesten organiseren. Ondanks dat dit teleurstellend was, gaf het mij ook de bevestiging dat ik inderdaad echt geïnteresseerd ben in de evenementenbranche.

Het evenementen zelf verliep uiteindelijk heel goed, natuurlijk ging er op het moment zelf genoeg mis, maar we hebben bovenal een hele leuke avond neer kunnen zetten, waarin we veel geld op hebben kunnen halen voor het goede doel. Het programma bestond uit een online pubquiz, die mensen vanuit huis konden volgen via een livestream. Deze quiz had diverse onderwerpen en elke ronde werd gevolgd door een korte tussen act, zo was er een dansworkshop, kwam een topsporter vertellen over zijn leven, werd een voedingsworkshop gegeven en meer. Kortom, een avondvullend programma. Iedereen had deze avond zijn eigen rol en als team waren we goed op elkaar in gespeeld, waardoor ik toch een echt evenementgevoel kreeg.

Vooraf ontvingen alle deelnemers een goodiebag, volledig gevuld met gesponseerde producten door ondernemers uit Nijmegen en omgeving. Hiervoor hebben we menig bedrijf moeten bellen en mailen, maar wel met als resultaat dat we een volledig gesponsorde goodiebag konden aanbieden, met een waarde van boven de 60 euro. Tevens zorgde we er ook voor dat er prijzen te verdienen waren met de pubquiz, die ook gesponsord waren door lokale ondernemers.

Uiteindelijk hebben we bijna een half jaar naar een evenement toegewerkt, met als afsluiting ons eigen (succesvolle) event. In een half jaar tijd heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd en nog beter geleerd om in groepen te werken. Ik zie mijn minor als een ontzettend leuke periode, waarin ik enorm veel geleerd heb. En een tijd die zeker bijdraagt aan mijn ontwikkeling in het maken van mijn keuzes tijdens en na mijn studie.