Vrijwilliger ABN AMRO WTT

Van 10 t/m 16 februari vond het jaarlijkse ABN AMRO world tennis tournament plaats in Rotterdam. Het grootste Nederlandse tennistoernooi, waar ik jaarlijks te vinden ben. Dit jaar prijkte onder andere de namen van Tsitsipas, Medvedev en publiekslieveling Monfils op de deelnemerslijst.

Dit jaar bezocht ik het toernooi echter niet alleen als tennisliefhebber en toeschouwer, maar kreeg ik ook de mogelijkheid om drie dagen bij het toernooi actief te zijn als vrijwilliger. Alle dagen waren we als vrijwilligers actief op Sports Plaza. Hier vonden diverse wedstrijden plaats, konden spelers trainen, maar waren er vooral allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Zo was er een servicekanon waar iedereen de snelheid van zijn/ haar service kon meten. Wat bij sommigen flink wat fanatisme tot gevolg had. Daarnaast waren er ook nog een aantal andere activiteiten en kon er mee worden gedaan aan tennisclinics, georganiseerd door onder meer Martin Verkerk. Al deze activiteiten zorgde ervoor dat er een gezellige sfeer hing in de ruimte.

Als vrijwilliger was het onze taak alles in goede banen te leiden. Antwoord geven op vragen, uitleg geven bij activiteiten, maar vooral een uithangbord van het toernooi zijn.

Mede door mijn passie voor tennis sprak dit vrijwilligerswerk mij direct aan. Tijdens deze week heb ik opnieuw de bevestiging gekregen dat ik later graag iets richting de evenementenbranche wil doen. Vooral de interactie met mensen, de constante afwisseling in het werk en de onvoorspelbare factor tijdens zo’n event spreken mij erg aan.

Tijdens deze week heb weer veel nieuwe dingen geleerd, zoals over werken in groepen. Wanneer niet iedereen even gemotiveerd is, is het niet altijd even makkelijk een goed resultaat neer te zetten. Maar heb ik ook vooral opnieuw de bevestiging gekregen dat de evenementenbranche iets voor mij is. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op het toernooi en ben volgend jaar sowieso weer aanwezig: voor of achter de schermen.