Vrijwilliger open dag KNVB

Op zaterdag 25 mei vond op het trainingscomplex van het Nederlands elftal de jaarlijkse open dag van oranje plaats. Voor de organisatie van deze dag was een groot aantal vrijwilligers nodig. Via een e-mail van Ons Oranje kreeg ik de uitnodig om me op te geven als vrijwilliger. Omdat ik graag eens mee wilde maken hoe zo’n dag georganiseerd werd, heb ik me opgegeven.

Op de open dag waren zo’n 5.000 kinderen met hun ouders aanwezig. Gedurende de hele dag heb ik samen met een andere vrijwilliger een soort voetbaltoernooi georganiseerd. Dit spel was echter door de organisatie verder niet voorbereid, waardoor het organiseren hiervan flink wat discipline en creativiteit van ons vroeg. Er was nog geen plan van aanpak gemaakt, wat betekende dat wij de hele opzet voor dit spel in minder dan een uur moesten bedenken en ervoor moesten zorgen dat het uitvoerbaar was. Uiteindelijk hadden we erg snel een goed en duidelijk idee bedacht, dat we ook gemakkelijk konden overbrengen op de kinderen gedurende de dag.

Eigen foto

Ook vergde deze activiteit flink wat discipline. Vaak stond het veld vol met jonge kinderen die allemaal maar wat graag wilde voetballen. Aan mij de taak om dezen rustig te houden en in te delen in teams zodat iedereen aan de beurt zou komen en het spel tegelijkertijd goed georganiseerd bleef.

Het mooiste was dat sommige kinderen en hun ouders persoonlijk naar je toe kwamen om je te bedanken en te vertellen hoe leuk ze de dag vonden. Dit zorgde bij mij persoonlijk voor een goed gevoel. Door deze dag heb ik een kijkje kunnen krijgen achter de schermen bij de KNVB en organisatie van zo’n groot evenement. Hierdoor heb ik veel nieuwe kennis opgedaan en ben ik erachter gekomen dat ik het erg leuk vind om actief te zijn bij dit soort events.