PSV kidsdag

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseerde PSV een speciale Kidsday, in verband met de landelijke onderwijsstaking van die dag. Via de Personal Branding Commissie kregen we de mogelijkheid om als vrijwilliger te helpen op deze dag. Dit leek mij een onwijs leuke en leerzame ervaring.

De dag begon vroeg, we moesten verzamelen op de Herdgang. Hier werd ons door Beau van Helmond (wedstrijdentertainment & eventcoördinator bij PSV) uitgelegd hoe de dag er precies uit zou zien en wat van ons als vrijwilligers verwacht werd. Iedere begeleider kreeg een groep kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie toegewezen om gedurende de dag te begeleiden.  Ik was begeleider van 10 jongens in de leeftijd 4 tot 6 jaar.

Gedurende de dag stonden er allerlei activiteiten gepland op het trainingscomplex, maar ook in het Philipsstadion. Hierdoor bestond het programma uit een strak tijdschema en werd er van mij als begeleider ook goed tijdsmanagement en toezicht verwacht. Dit was op sommige momenten wel lastig, zeker omdat er drukke jongens in de groep zaten (die overal heen rende), maar ook jongens die het behoorlijk eng vonden. Hierdoor was het soms een behoorlijke uitdaging om dit alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk ging het mij goed af en hadden alle kinderen een leuke dag.

Photo-Prestige

De PSV kidsday was erg leerzaam. Ik heb geleerd wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo’n event. Maar ook heb ik geleerd in drukke situaties het overzicht te behouden. Hierdoor was het niet alleen een erg leuke dag, maar ook vooral erg leerzaam. Waardoor ik zeker weet dat ik alles wat ik geleed heb ook in de toekomst kan gebruiken.