Tallon Griekspoor een nationale held

Een jaarlijkse traditie, waar een groot aantal top tennissers actief is: het ABN AMRO Tennis Tournament, een jaarlijks tennistoernooi in Rotterdam. Elk jaar staan er weer een aantal grote namen op de deelnemerslijst, zo ook dit jaar: namen als Nisikori, Tsitipas, maar ook namen van Nederlandse toppers als Haase en Griekspoor staan dit jaar op de deelnemerslijst. Voor mij weer meer dan genoeg reden om een dag tennis te gaan kijken in Rotterdam.

De dag begon al goed met de wedstrijd Goffin- Monflis; een eerste ronde partij waarbij je weet dat het sowieso een mooie wedstrijd wordt: twee geweldige spelers, buitengewone rally’s, nog mooiere winners en een geweldige ambiance waren dan ook het gevolg. Niemand had na deze geweldige wedstrijd gedacht dat het echte hoogtepunt nog moest komen.

“Ik geniet van een vol Ahoy met veel publiek, in eigen land. Dat is heel mooi om mee te maken.”

Tallon Griekspoor

Het liep al tegen tienen toen de spelers voor de laatste avondpartij het centercourt opkwamen: Tallon Griekspoor, nummer 211 op de ATP-ranking en redelijk onbekend in de tenniswereld speelde tegen Karen Katsjanov, nummer 11 van de wereld. Ik zag Griekspoor zo’n twee jaar geleden voor de eerste keer spelen en was meteen enthousiast over zijn tennisspel. Een jonge tennisser vol enthousiasme, die niet bang is om aanvallend te spelen, ook niet tegen betere tegenstanders.

Het liep al tegen middernacht, toen de laatste game van de derde set werd gespeeld. De tribunes waren al aardig leeg, maar iedereen die er nog zat zag DE stunt van de dag: Griekspoor won van Karen Katsjanov. Een geweldige wedstrijd als afsluiter van deze dag.

Maar het ABN AMRO Toernooi is meer dan alleen toptennis. Dit jaar merkte ik dat duidelijk, mede doordat ik nu ook naar andere aspecten ging kijken. Bijvoorbeeld hoe het toernooi online content plaatste tijdens de dag, maar ook de algehele aankleding van het toernooi. Hierdoor heb ik deze dag niet alleen enorm genoten van al het tennis deze dag, maar ook veel geleerd over hoe het grootste Nederlandse tennistoernooi allerlei aspecten organiseert.

Op naar volgend jaar, op naar nog meer mooi tennis!